onsdag 11 november 2009

Livets bibliotek

I livets bibliotek står många bokhyllor. Vissa är nästan överfulla, andra nästan tomma. Vissa är slitna, andra är blankpolerade. Vissa böcker är sönderlästa, andra är dammiga.
I livets bibliotek står många bokhyllor, 6,6 miljarder om man skall ta fram en siffra, för det finns så många människor på den här jorden. Hur gillar ni det metaforen?

En bokhylla för varje person. Varje bok är en erfarenhet eller en kunskap. Jag tar en sväng till min bokhylla. Den är inte blankpolerad men inte heller trasig, bara lite sliten i kanterna och alla hyllor kanske inte riktigt håller alla gånger. På hyllorna högts upp ligger gamla barndomsböcker, de används så sällan.
I mitten där de är lättåtkomliga står skolkunskaper, matte, svenska, engelska, polska, historia, religion, med mera. Det finns även nyinköpta böcker som bland annat: Mediekunskap, psykologi, grafisk kommunikation.
Längre ner står upplevelseböckerna, en och annan spänningsroman, ett stort antal skräckromaner och några kärleksromaner.

Det börjar bli fullt på hyllorna, trots att jag bara börjat leva detta liv. Fast än så länge så har det varit rätt kaotiskt, men det är bara att hoppas att framtiden är vissare.
Men denna bokhylla skall ändå hålla många år till, hyllorna skall bära många böcker, Men man kan inte städa ur den. Även om man har dåliga böcker på sina hyllor så vill man ändå inte göra sig av med dem för då är inte din bokhylla komplett, då är inte du komplett.

Hur ser din bokhylla ut?

Krönikör: Anna Ekenstierna
Skriven: 2009

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar