måndag 7 december 2009

Hellsing

Känner för en ”liten” recension. Med lite bilder ^^


Skriven/illustrerad: Kouta Hirano

Jag har sätt animen, jag äger och har läst alla böckerna och jag har sätt OVAn. Men jag kan inte sluta älska denna serie. Okey animen var en flopp i och med att de ändrade handlingen, men ge gottgjorde det med ovan, och det var med besked!
Tyvärr har ju inte hela serien kommit ut ännu, men jag har ögonen på den.


Ett hemligt krig rasar i natten – ett krig där mänskligheten bara än en bricka i spelet. Hellsing är en hemlig organisation som försvarar England mot vampyrer och andra odödliga varelser!
Organisationen har gått i arv och leds idag av Integra Hellsing som är ättling till Abraham van Hellsing själv. Hellsings mest dödligaste vapen är vampyren Alucard, som är specialist på vampyrbekämpning. Han tillhör den gamla skolan som brutit med sina demoniska rötter för att tjäna sin mänskliga herre: Integra. Efter att ha förvandlat den döende polisflickan, Seras Victoria, till en vampyr arbetar de tillsammans för att kämpa mot den Odöda armén - och hennes nyfunna hunger... Välkommen till den mörka sidan av tillvaron.


Jag har verkligen fått hålla mig för att inte läsa ut alla 9 böcker på en och samma kväll. Man kan inte sluta när man väl börjat, och ju fler gånger man läser de ju mer kommer man på att man missat när man läste se första gången.
Du får se en ny version av världskrig och nazister som du aldrig trodde du skulle uppleva med Millennium "Letze Battalion". Bli insatt i protestanternas och katolikernas hat och vrede emot vandra. Träffa karaktärer som kapten ”Pip” Bernadotte., butlern Walter C Dornez, Major Montana Max, Fader Alexander Andersson och Enrico Maxwell ifrån Sektion 13 Iskariot och många fler.
Hellsing kommer lära dig ett och annat och sammtidigt vända din historiesyn bokstavligt helt uppåt helvete, men det är det fan värt. Älskar denna serie och kommer läsa den många gånger om.




Lägger till en liten musikvideo ifrån OVAn, helt klart sevärd. Mycket nöje! Lämna gärna kommentarer. =P









1 kommentar: